Projectdag Microsoft Apps

Tijdens de projectdag Microsoft Apps leren we leerlingen omgaan met de belangrijkste Microsoft applicaties die zij tijdens hun schooltijd gaan gebruiken.

De voordelen van de projectdag:

 • Leerlingen worden digivaardig
 • Een volledig verzorgde projectdag
 • Geschikt voor de bovenbouw van het PO en de onderbouw van het VO
 • Ideaal voor de start van het schooljaar
No items found.

Een projectdag bij jou op school

 • We verzorgen de lessen voor jouw klassen
 • We helpen de leerlingen om digivaardig te worden
 • Onderwerpen die we behandelen zijn o.a. omgaan met je device, Wifi, OneDrive, Outlook Mailen, Word, Teams en Powerpoint
 • In samenspraak stellen we de duur en het programma vast
 • Al meer dan 40 scholen gingen je voor

Onze trainers

Romy

Leerlingen zien het nut van de projectdag gelijk in en willen precies weten hoe ze op de wifi kunnen komen, waar ze hun cijfers kunnen zien en hoe ze kunnen mailen.

David

Leerlingen overschatten soms wat ze kunnen, totdat ze het echt moeten doen. Dan wordt de mail volledig in het onderwerp geschreven of weten ze niet hoe ze een document moeten delen. Deze projectdag helpt leerlingen hierbij. We zorgen ervoor dat leerlingen naast swipevaardig ook digivaardig worden.

Sam

We doen deze projectdag vaak aan het begin van het schooljaar. Niet alleen de leerlingen vinden het nuttig, maar we ontzorgen ook de mentoren. Zij hoeven niet in hun eentje al die leerlingen te helpen met het opstarten van hun chromebook en inloggen met een schoolaccount.

In 4 stappen een projectdag bij jou op school

 1. Intakegesprek: Om goed te weten waar het vraagstuk van de school ligt, plannen we een intakegesprek met de school in. We kijken waar de school staat en waar de behoefte ligt
 2. Programma vaststellen: We stellen samen het programma vast. Hoe lang duurt de projectdag en aan welke programma's willen we werken.
 3. Verzorgen projectdag: We verzorgen de projectdag voor jullie klassen. Aan het einde van de projectdag kunnen leerlingen goed werken met de belangrijkste Google programma's.
 4. Evalueren: We blikken samen terug op de projectdag. We kijken wat leerlingen hebben geleerd en delen onze ervaring.

Docenten en partners aan het woord

Schoolblocks heeft bij ons aan het begin van het schooljaar een workshop gegeven over Outlook en OneDrive aan de 2HV jaarlaag van het Haags Montessori Lyceum. De manier waarop ze dat zijn aangevlogen zorgde ervoor dat de leerlingen vanaf minuut 1 volledig bij de les waren. De begeleiders hielpen onze leerlingen op een warme, professionele manier en gaven een duidelijke uitleg. De leerlingen zagen daarnaast gelijk het nut van de workshop doordat de opbrengst meteen zichtbaar was en hebben daar nu enorm profijt van!

Swen Schoelink

Teamleider 2HV+

Veelgestelde vragen

Voor wie is de projectdag Microsoft apps geschikt?

Groep 6 tot en met 8 van het PO en klas 1 en 2 van het VO

Wat krijg je tijdens de projectdag Microsoft apps?
 • Een intakegesprek waarin we de wensen bespreken
 • Volledige verzorgde projectdag
 • Enthousiaste begeleiders
 • Digivaardige leerlingen
Hoe lang duurt de projectdag Microsoft apps?

Een projectdag duurt tussen de 1 en 3 dagdelen. In samenspraak kijken we naar de duur van de projectdag en jullie wensen.