Een bevlogen team met passie voor onderwijs

Schoolblocks is een energieke organisatie die gedreven is om te gek lesmateriaal te ontwikkelen voor scholen. Met ons lesmateriaal geven we docenten handvatten om hun leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun plek in de maatschappij van nu en de toekomst.

Bij Schoolblocks maken we elke dag impact

Bij Schoolblocks ontwikkelen we toekomstgericht lesmateriaal. Dit doen we altijd samen met docenten, leerlingen en maatschappelijke organisaties. Deze co-creatie is cruciaal voor het realiseren van onze missie:

     

 “De maatschappij verbinden aan het klaslokaal

Hoe zorgen we dat we de maatschappij verbinden aan het klaslokaal? Door dagelijks in gesprek te zijn met docenten, zelf voor de klas te staan en samen te werken met maatschappelijke organisaties, krijgen we een helder beeld van wat er leeft in zowel de maatschappij als in het klaslokaal. Door deze ervaringen te combineren met wetenschappelijke en praktische inzichten, ontwikkelen we lesmateriaal dat toekomstgericht is.

Een bijzonder aspect van ons lesmateriaal is de volledige aanpasbaarheid, waardoor docenten de perfecte leeroplossing kunnen bieden aan hun leerlingen. Daarnaast willen we leerlingen verwonderen met ons lesmateriaal en zetten we in op interactie en vormgeving! We beschouwen onszelf dan ook niet als een traditionele uitgever, maar als een partner van scholen.

Ben je net als wij gedreven om impact te maken in het onderwijs en ben je benieuwd naar onze vacatures? Klik dan hieronder op 'Werken bij'.

Ons team

Ons team

Pim van Sprang

Lesmateriaal ontwikkelen waar docenten en leerlingen enthousiast van worden!

Scott Drabbe

Oprecht luisteren naar de vraag van de docent en dit vertalen naar een oplossing. Dat geeft mij het gevoel dat ik impact maak met mijn werk!

Liza Voncken - van Hal

Hier werken we iedere dag aan het onderwijs van morgen en daar ben ik trots op!

Romy de Reuver

 “Bespreken met afdelingsleiders / directeuren waar het vraagstuk van de school ligt om vervolgens onze wekelijkse lessen hierbij aan te laten sluiten, dat vind ik tof om te doen.” 

David Baarspul

Iets ontwikkelen dat vervolgens gebruikt wordt door docenten en leerlingen is heel tof om te zien. Daar krijg ik veel energie van!

Margôt Schoutsen

In ons team heeft iedereen eigen ideeën en expertise. Dit zorgt elke keer weer voor creatieve en afwisselende lessen.

David Fortuin

Scholen een passende leeroplossing bieden en leerlingen die enthousiast reageren op ons lesmateriaal, daar word ik erg blij van!''

Sam Baarspul

 ‘’Ik vind het heel interessant om een digitale leerervaring te creëren waarin tech, onderwijs en vormgeving bij elkaar komen.’

Onze plek: onderwijsminded in de Binckhorst

Ons kantoor zit in de Binckhorst, specifiek in het Apollo 14 gebouw. Dit is misschien wel de bekendste tech hub van Den Haag, en zeker ook onderwijs-minded. Samen met buren als LessonUp, Q42, en Micr.io werken we aan het beste onderwijs in Nederland. De Binckhorst is voor ons de ideale mix tussen traditionele en opkomende bedrijven en vernieuwende initiatieven. Het beste van deze beide werelden proberen we elke dag mee te nemen in het ontwikkelen van toekomstgericht lesmateriaal.

Docenten en partners aan het woord

Schoolblocks is voor ons echt een partner waarmee we onze visie op leren kunnen realiseren. We ervaren de samenwerking als erg prettig en wederzijds. Zelf vind ik het onwijs gaaf dat onze docenten naar het Learning Lab gaan om samen met Schoolblocks onderwijs te ontwikkelen.

Leonie Drabbe

Directeur 's Gravendreef College

“Onze samenwerking met Schoolblocks kan ik eigenlijk alleen maar omschrijven als "inspirerend" en "synergetisch". Het team bij Schoolblocks is enorm gedreven om het onderwijs écht te helpen en dat merk je in alles. We zijn trots dat we met LessonUp deel uitmaken van de propositie van Schoolblocks.”

Kars Veling

Oprichter LessonUp

“De expertise van Schoolblocks op het gebied van digitaal lesgeven helpt de Haagse opleidingsscholen enorm bij de uitdagingen waar we voor staan op het gebied van online en hybride onderwijs.

Judith de Ruijter

Programmamanager HOS en 4OLS

Meer weten?

Hoeveel scholen werken met Schoolblocks?

Bij de start van Schoolblocks in 2019 werkten we samen met een handvol scholen in de regio Den Haag. Inmiddels werken we samen met meer dan 200 scholen die zich verspreiden van de Waddeneilanden tot aan scholen bij onze zuiderburen in België.

Wat is de missie van Schoolblocks?

De missie waar we met ons team hard voor werken luidt: 

“De maatschappij verbinden aan het klaslokaal”.

Hoe gaan we te werk bij Schoolblocks?

We ontwikkelen lesmateriaal in nauwe samenwerking met scholen. Daarnaast staan we zelf wekelijks voor de klas. Op deze manier kunnen we ons goed verplaatsen in de vraag van de docent en de belevingswereld van de leerling.

Wie werken er bij Schoolblocks?

We hebben een divers team dat bestaat uit onderwijskundigen, docenten, vormgevers, developers, trainers, specialisten en adviseurs.