Lesmateriaal

Schoolblocks ontwikkelt interactieve lesmethodes voor het voortgezet onderwijs, primair onderwijs en het praktijkonderwijs die aansluiten op de belevingswereld van leerlingen en leerlingen de vaardigheden geven om succesvol te kunnen deelnemen aan de maatschappij van nu en de toekomst.

Docenten en partners aan het woord

“Onze samenwerking met Schoolblocks kan ik eigenlijk alleen maar omschrijven als "inspirerend" en "synergetisch". Het team bij Schoolblocks is enorm gedreven om het onderwijs écht te helpen en dat merk je in alles. We zijn trots dat we met LessonUp deel uitmaken van de propositie van Schoolblocks.”

Kars Veling

Oprichter LessonUp

“Samen opleiden van leraren = intensief samen- werken tussen lerarenopleidingen en opleidings- scholen. Het is geweldig dat de gemeente Den Haag en een bedrijf als Schoolblocks passende trainingen en webinars aanbieden die docenten verder helpen!”

Sjaak Nuijt

Regiocoördinator Hogeschool Rotterdam voor Den Haag

“De expertise van Schoolblocks op het gebied van digitaal lesgeven helpt de Haagse opleidingsscholen enorm bij de uitdagingen waar we voor staan op het gebied van online en hybride onderwijs.

Judith de Ruijter

Programmamanager HOS en 4OLS

Veelgestelde vragen

Voor welke doelgroepen maakt Schoolblocks lesmateriaal?

Schoolblocks biedt lesmateriaal voor het primair onderwijs, het praktijkonderwijs en het voortgezet onderwijs.

Wat maakt jullie lesmateriaal uniek?

Bij de ontwikkeling van het lesmateriaal speelt Schoolblocks écht in op de belevingswereleld van de leerlingen. Iedereen uit ons team staat voor de klas of  heeft voor de klas gestaan, daarom weten we goed wat er in leerlingen om gaat en wat ze interesseert. Dit nemen we mee in de ontwikkeling van het lesmateriaal. Een mooi voorbeeld is Taaldorp360; een methode waar leerlingen binnen een 360-graden omgeving om zich heen kunnen kijken en een nieuwe taal leren spreken met behulp van spraakherkenning. Hiernaast proberen we het voor jou als docent zo leuk en makkelijk mogelijk te maken om onze lessen te geven. Zo hebben we duidelijke handleidingen, jaarplanningen en tips die helpen bij het geven van de lessen.

Waar bieden jullie je lesmateriaal aan?

We bieden ons lesmateriaal aan via LessonUp. Dit is een veelgebruikt platform in het onderwijs, waarmee je interactief kunt lesgeven, kunt differentiëren en ons lesmateriaal helemaal kan aanpassen naar de wensen van jou en jouw leerlingen.

Is het lesmateriaal volledig digitaal?

De lessen bieden we digitaal aan via LessonUp. Om een goede balans te behouden tussen online en ofline werken, zijn bij veel van onze lesmethoden werkbladen toegevoegd.

Voor welke onderwerpen maakt Schoolblocks lesmateriaal?

Schoolblocks maakt voor verschillende onderwerpen en vakgebieden lesmateriaal. Het lesmateriaal dat Schoolblocks aanbiedt, heeft vaak een link met vaardigheden. Enkele voorbeelden zijn digitale geletterdheid, executieve functies, stud ievaardigheden, burgerschap, geschiedenis en Taaldorp360.