Taaldorp360

Maak spreken in en buiten de klas een belevenis! Met Taaldorp360 kunnen jouw leerlingen elke week op een laagdrempelige en betekenisvolle manier aan spreekvaardigheid werken.

De voordelen

Laagdrempelig

Door Taaldorp360 kunnen hele klassen tegelijkertijd heel het schooljaar hun spreekvaardigheid oefenen, zonder dat je een heel taaldorp in de aula of kantine hoeft op te tuigen. Doordat leerlingen zelfstandig gesprekjes kunnen oefenen is Taaldorp360 heel laagdrempelig en makkelijk in te zetten.

laagdrempelig
Met native speakers

Leerlingen voeren virtuele gesprekjes met native speakers. Door de 360 graden video’s voelen leerlingen echt dat ze in Frankrijk, Duitsland of Engeland zijn. Naast spreekvaardigheid leren leerlingen ook meer over de cultuur in een land.

met-native-speakers
Op niveau

Scenes zijn per taal op verschillende ERK niveau’s gecategoriseerd. Hierdoor kun je leerlingen op maat bedienen. Binnen een scène hebben we verschillende spelvormen waarin leerlingen hun spreekvaardigheid kunnen oefenen.

op-niveau
In de klas of thuis

Als docent zet je gemakkelijk één of meerdere scenes klaar die leerlingen in de klas of thuis kunnen oefenen. Je kunt op deze manier zelf bepalen hoe jij structureel aan spreekvaardigheid wilt werken.

Thema's

Leerlingen hebben de keuze uit ruim 40 scènes op vier ERK niveau’s (A1,A2,B1 en B2)

De scènes zijn opgenomen in en om Oxford. Leerlingen moeten in scenes onder andere: 

 • Een busticket bestellen
 • De weg vragen
 • Praten over jezelf en over vrienden
 • Praten over vrije tijd
 • Praten over cultuur
 • Vragen stellen over de Universiteit van Oxford

Ook zit er in dit Taaldorp360 een eindopdracht waarin leerlingen als kunstdetective aan de slag gaan om een verloren ring terug te halen.

(beschikbaar vanaf 1 mei 2023)


(beschikbaar vanaf 1 mei 2023)

Elke gespreksscene binnen ons Taaldorp360 is opgebouwd uit verschillende fases met verschillende spelvormen die passen bij de fase.

Voorbereiden

0
1

In dit gedeelte kunnen leerlingen door drie spelvormen zichzelf voorbereiden op het gesprek wat ze gaan voeren:

 • Luisteren: Luister naar het gesprek wat je gaat voeren.
 • Slepen: Sleep woorden in de goede volgorde en luister hoe je woorden uitspreekt.
 • Meerkeuze: Welk antwoord moet je op een vraag geven? Klik het goede antwoord aan of spreek het goede antwoord uit.

Google Chrome: Klik hier om te oefenen

Het gesprek

0
2

In dit gedeelte gaat de leerling een echt gesprek voeren. Het gesprek bestaat uit twee spelvormen:

 • Uitspreken: Je gaat nu een echt gesprek voeren. Je krijgt telkens de keuze uit 2 of 3 mogelijkheden. In dit onderdeel ligt de focus op de uitspraak.
 • Opnemen: Je gaat het gesprek nogmaals voeren. Nu zie je geen antwoordmogelijkheden meer, maar alleen de Nederlandse vertaling. Je gaat zelf antwoorden geven. Ben je helemaal tevreden? Dan kun je de opname naar je docent sturen.

Google Chrome: Klik hier om te oefenen

Vrij spreken

0
3

In dit gedeelte kunnen leerlingen vrij spreken en hun gesprek opnemen en inleveren bij de docent. Het vrij spreken bestaat uit 2 spelvormen:

 • Alleen: Je krijgt een gespreksonderwerp dat te maken heeft met het gesprek dat je net hebt geoefend. Bijvoorbeeld: Leg uit wat je dit weekend hebt gedaan. Start de opname en voer een monoloog.
 • Samen: Je krijgt een gespreksonderwerp dat te maken heeft met het gesprek dat je net hebt geoefend. Start de opname en voer samen het gesprek.

Google Chrome: Klik hier om te oefenen

Docenten en partners aan het woord

No items found.

Demo aanvragen of benieuwd naar de prijzen?

Prijzen

U kiest als school voor welke talen u Taaldorp360 op uw school wilt gebruiken. U hebt de keuze uit de talen: Engels, Frans en Duits.

Eén taal kost 4.95,- euro per leerling per schooljaar