Leerlijn digitale geletterdheid

Schoolblocks heeft een doorlopende leerlijn ontwikkeld voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs voor digitale geletterdheid. Met de doorlopende leerlijn als hulpmiddel kun je structureel aan digitale geletterdheid werken op de manier die het beste bij jouw klas en school past.

Doelgericht en samenhangend

Onze leerlijn digitale geletterdheid helpt je om op een doelgerichte en samenhangende manier vorm te geven aan digitale geletterdheid. Onze leerlijn sluit aan op de uitgangspunten van SLO en is onderverdeeld in een VMBO en HAVO/VWO versie. Binnen de leerlijn besteden we aandacht aan alle vier de onderdelen van digitale geletterdheid:

Opbouw leerlijn digitale geletterdheid

De leerlijn is zo opgebouwd dat leerlingen zelfstandig en creatief kunnen werken met de enorme rijkdom en uitdagingen die de digitale wereld ze te bieden heeft. We nemen als voorbeeld de opbouw van het onderdeel mediawijsheid:

  • Module jaar 1: Sociale media: Deze module gaat over het eigen gebruik van media. (Ik)
  • Module jaar 2: Online omgangsvormen: Deze module gaat over het eigen gebruik van media ten opzichte van andere mensen (Ik en jij)
  • Module jaar 2/3: De invloed van media: Deze module gaat over de invloed van media.  (Wij)

Alle modules hebben eenzelfde structuur en bieden je zowel houvast als de mogelijkheid om lesmateriaal aan te passen en eigen te maken.

Ben je geïnteresseerd om de volledige doorlopende leerlijn digitale geletterdheid in te zien?

Probeer gratis uit

No items found.
No items found.
No items found.