Trainingen voor
docenten

Wij verzorgen trainingen of cursussen voor digitale vaardigheden op locatie of bij jou op school. Ook bieden wij online trainingen aan over o.a. Google en Microsoft applicaties.

docent-training

Docenten en partners aan het woord

“Samen opleiden van leraren = intensief samen- werken tussen lerarenopleidingen en opleidings- scholen. Het is geweldig dat de gemeente Den Haag en een bedrijf als Schoolblocks passende trainingen en webinars aanbieden die docenten verder helpen!”

Sjaak Nuijt

Regiocoördinator Hogeschool Rotterdam voor Den Haag

“De expertise van Schoolblocks op het gebied van digitaal lesgeven helpt de Haagse opleidingsscholen enorm bij de uitdagingen waar we voor staan op het gebied van online en hybride onderwijs.

Judith de Ruijter

Programmamanager HOS en 4OLS

'' Schoolblocks draagt bij aan de professionalisering van de medewerkers van LMC-vo. Wij zijn enorm dankbaar voor hun kwalitatief goede cursussen en waarderen het nauwe contact. Aankomend schooljaar zetten wij deze samenwerking graag voort! ''

Sabine Kuiper

Programma coördinator & Opleidingsadviseur - LMC Academie

Schoolblocks is gespecialiseerd in het geven van trainen over online lesgeven, hybride onderwijs en Windows 365 De trainingen worden altijd in goed overleg en op maat aangeboden. Zo kunnen we ons hele personeel bedienen van beginner tot expert!

Tommer Franken

Johan de Witt

Thema's

Wil jij leren om jouw lessen productief, gevarieerd en gepersonaliseerd te maken? Door het inzetten van de juiste activerende werkvormen en deze te verbinden met ICT kun jij de motivatie van studenten en hun betrokkenheid bij de les vergroten. Tijdens deze cursus leer je praktische modellen voor digitale didactiek en vergroot je jouw toolbox aan handige tools en activerende werkvormen. Vanuit de drie lesfases opening, kern en afsluiting gaan we aan de slag om activerende werkvormen met ICT te ontwikkelen. Opbrengsten:

 • Je maakt kennis met praktische modellen voor digitale didactiek, zoals TPACK.
 • Je leert verschillende activerende werkvormen kennen
 • Je ontwikkelt een toolbox met handige, digitale tools
 • Je verlaat de bijeenkomsten met een uitgewerkt en geëvalueerd lesplan met werkvormen voor de drie lesfasen

Er bestaan veel verschillende lesmethodes. Voel jij wrijving tussen de leerstof die je aanbiedt en hoe je het graag zou zien? Jij bent de docent, neem de regie en pak meer eigenaarschap over de leerstof die je aanbiedt. Dit is een traject op maat die je samen met een team of sectie doorloopt. In vijf fasen gaan we aan de slag met het proces van curriculum ontwerpen. 

Fase 0: Oriënterend gesprek | Fase 1: VIZIER(spel) | Fase 2: Curriculum ontwerpen | Fase 3: Leerinhoud vullen | Fase 4: Implementeren | Fase 5: Evalueren en uitbreiden

Opbrengsten:

 • Een gedegen onderwijsvisie
 • Een curriculum dat past bij de visie en wensen van de school   
 • Begeleiding bij platformkeuze
 • Begeleiding bij leerinhoud in platform

De fasen zijn ook los af te nemen.

Digitale geletterdheid is het geheel van ICT-Basisvaardigheden, mediawijsheid, informatievaardigheden en computational thinking. Door structureel aandacht te besteden aan digitale geletterdheid zijn leerlingen flexibeler in het inzetten van hun vaardigheden in de (digitale) maatschappij. Deze cursus is een traject van vier trainingen. 

Opbrengsten:

 • Een goede basiskennis van de vier componenten van digitale geletterdheid en de samenhang hiertussen;
 • Een praktisch plan van aanpak waarmee je direct in de klas aan de slag kan;
 • Een persoonlijk implementatieplan om digitale geletterdheid in te zetten in je organisatie;
 • Kennis van tools je kunnen helpen.

Wil je privé begeleiding om aan je ICT skills te werken? We helpen je graag verder. Je kan 1,5 of 10 meetings 1 op 1 begeleiding met ons inplannen. De 1 op 1 begeleiding kan gaan over ICT, digitale vaardigheden, digitale didactiek en werkvormen. Prijzen:

85,- voor 45 min

65,- per 45 min indien 5 uren worden afgenomen

55,- per 45 min indien 10 uren worden afgenomen

Professionaliseren in leergemeenschappen betekent structureel ontmoeten, samen reflecteren en leren. Wil je als school of sectie een Professionele Leergemeenschap (PLG) opzetten? Wij begeleiden de school graag bij dit proces. 

Stuur een mailtje naar jessie.mos@schoolblocks.nl om de behoeften te bespreken. 

Prijs op maat.

VIZIER is een bordspel dat door een team gespeeld kan worden om de visie op onderwijsontwerp en didactiek boven tafel te krijgen. Begeleid door het spel en één van onze spelleiders ga je interactief aan de slag met verschillende onderwerpen die belangrijk zijn voor het vormen van de onderwijsvisie.

Opbrengsten:

 • Bewust nadenken met collega’s over communicatie, vaardigheden, didactiek en eigenaarschap
 • Samen komen tot keuzes en prioriteiten 
 • Een gedegen onderwijsvisie
 • Een persoonlijke rapportage van het spel VIZIER 

Prijs: 950 euro voor 1.5 uur spelen inclusief begeleiding, voorgesprek en rapportage visiespel.

Stuur een mailtje naar jessie.mos@schoolblocks.nl

Formatief leren wordt makkelijker met de inzet van online toetsprogramma’s. Hebben jullie een keuze gemaakt voor een online toetsprogramma en wil je docenten hier goed in begeleiden? We bieden basistrainingen of verdiepende trainingen voor de volgende toetsprogramma’s:

Google Forms, Microsoft Forms, Kwizl, LessonUp en Formative.

Opbrengsten:

 • Basiskennis van het toetsprogramma voor het hele team
 • Inspiratie om het toetsprogramma te gebruiken voor formatief toetsen

Eventueel verdieping:

 • Gevorderde kennis van het toetsprogramma
 • Het toetsprogramma inzetten in de formatieve leercyclus

Een handige applicatie kan het leren van leerlingen ondersteunen, interactie stimuleren en dieper leren uitlokken. Na de training heb je een gevulde rugzak om de applicatie of applicaties in te zetten tijdens verschillende werkvormen. We bieden losse trainingen over één applicatie of een samenhangende cursus met verdieping of verschillende digitale tools. Voor de volgende handige applicaties bieden we trainingen:

LessonUp, Nearpod, Padlet, Canva, EdPuzzle, WeVideo, Formative, Mindmeister, Tinkercad, Flipgrid en CoSpaces.

Opbrengsten:

 • Kennis waarmee jij doelgericht, enthousiast en duurzaam een handige applicatie inzet
 • Een persoonlijk en praktisch lesplan
 • Een rugzak met werkvormen

Wil je een andere applicatie in de organisatie gebruiken? We denken graag mee.

Gebruiken jullie Google Workspace for Education? Met deze Google Workspace kun je snel met elkaar communiceren, effectiever werken en opdrachten voor leerlingen ontwerpen en beoordelen. De meest gebruikte applicaties zijn: Gmail, Google Drive, Google Classroom, Google Documenten, Presentaties, Forms en Google Agenda. 

Wil je meer weten over deze programma’s, dan helpen wij je graag op maat verder. Dit kan een losse training zijn over één programma, een paar samenhangende cursus over meerdere programma’s of een begeleidingstraject op school. 

Opbrengsten: We zorgen ervoor dat elke training praktisch en interactief. Wat je leert, dat moet je gelijk kunnen inzetten. We bieden de trainingen op niveau: basis, gevorderd en expert.

In steeds meer scholenorganisatie wordt er dagelijks met Microsoft Office (365) gewerkt. Met Office kun je snel met elkaar communiceren, effectiever werken en opdrachten voor leerlingen ontwerpen en beoordelen.

De meest gebruikte applicaties zijn: Teams, Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneDrive, Forms en Sharepoint. Wil je meer weten over deze programma’s, dan helpen wij je graag op maat verder. Dit kan een losse training zijn over één programma, een aantal samenhangende cursus over meerdere programma’s of een begeleidingstraject op school. 

Opbrengsten: We zorgen ervoor dat elke training praktisch en interactief. Wat je leert, dat moet je gelijk kunnen inzetten. We bieden de trainingen op niveau: basis, gevorderd en expert.

De voordelen

Ervaring met 60+ scholen

We hebben de afgelopen twee jaar heel veel scholen mogen helpen met allerlei verschillende vraagstukken. Hierdoor weten we wat een school of team nodig heeft.

Advies en begeleiding

We denken graag met de school mee om de training aan te laten sluiten bij de wensen van de school en het team.

Online, hybride en fysiek

We verzorgen trainingen online, hybride of fysiek. Ook een combinatie hiervan is mogelijk.

Op maat is mogelijk

Voor veel scholen richten we trajecten op maat in om het team verder te professionaliseren.

Klassikaal of zelfstandig

Je kunt lessen en lesmodules volledig zelfstandig laten doorlopen door leerlingen of juist klassikaal doorlopen. Ook kun je gemakkelijk differentiëren in lesstof en thema’s.