Innovatie in het onderwijs: ontdek Taaldorp360

Spreekvaardigheid oefenen met je leerlingen? Op dit punt is innovatie in het onderwijs een perfecte uitkomst. Het spreken met jouw leerlingen kost veel tijd en je kunt helaas nooit iedereen tegelijkertijd helpen. Juist een zo individueel mogelijke benadering is nodig om het taalniveau van elke leerling te stimuleren.

Nieuwe, tijdbesparende lesmethode

Natuurlijk gebruik je als docent de bestaande lesmethode. Maar waarschijnlijk zou je graag meer innovatie in het onderwijs zien waarmee op een tijdbesparende manier elke leerling afzonderlijk wordt geholpen. Vraag jij je nu af hoe het mogelijk is om meer 1-op-1-gesprekken te voeren dan je nu doet? Daar is een lesmethode voor ontwikkeld die jou als docent veel werk uit handen neemt. Bovendien sluiten de onderwerpen in deze nieuwe lesmethode aan op bestaande lesmethoden.

Taaldorp360: toppunt van innovatie in het onderwijs

Maak kennis met Taaldorp360, een digitaal taaldorp voor jouw leerlingen. Hiervoor is met tal van mensen in het buitenland gesproken, waarna deze vraaggesprekken op beeld zijn vastgelegd. Uniek is bovendien de omgeving waarin deze mensen staan. De omgeving werd in 360-gradenbeeld vastgelegd, waardoor jouw leerlingen zich helemaal kunnen onderdompelen in de cultuur van het land waarvan ze de taal leren spreken.

Verschillende niveaus Europees referentiekader

De nieuwe benadering is volstrekt uniek en bijzonder innovatief. Taaldorp360 neemt jouw leerlingen mee naar het buitenland en laat ze zelfstandig met native speakers hun taal oefenen. De lesmethode biedt uiteraard mogelijkheden tot differentiatie, zodat rekening wordt gehouden met de verschillen tussen leerlingen. Zo kan voor elke leerling worden gekozen uit verschillende ERK-niveaus en kunnen zij op hun eigen niveau oefenen met hun spreekvaardigheid. 

Beoordeling leerling met spraakherkenning

Met de mensen uit de virtuele omgeving van Taaldorp360 kunnen jouw leerlingen gesprekken oefenen. Daarbij werken de leerlingen op hun laptop en luisteren zij via hun headset. Oefenen kan in de vorm van vraag en antwoord, maar er kan ook vrijuit worden gesproken. Steeds ben jij degene die per klas of per leerling het niveau van de oefeningen bepaalt. De scènes zijn immers per ERK-niveau gerangschikt. Natuurlijk hoef jij niet zelf elk gesproken woord van jouw leerlingen te beoordelen. Deze lesmethode zorgt ervoor dat met spraakherkenning de spraak van elke leerling wordt beoordeeld.

Jij bewaakt altijd de voortgang

Dit betekent dat de leerling zelf de oefeningen kan herhalen tot de uitspraak goed op orde is. Zie jij er dan iets van terug? Jazeker, wanneer de leerling zelf tevreden is, levert deze de gesproken conversatie online bij jou in. Zo bewaak jij het niveau en de voortgang per leerling.

Taaldorp360 is gemaakt voor de talen Engels, Duits en Frans. Het niveau start bij A1 en loopt door tot B2. Zo kan elke leerling precies op zijn of haar niveau worden uitgedaagd. Spreekt jou deze innovatie in het onderwijs aan? Probeer dan gratis onze demo uit!

Meer info?

Wil je meer weten over hoe je Taaldorp360 kunt inzetten? Vraag dan vrijblijvend een demo aan hieronder en wij nemen contact met je op.

Vraag een gratis demo aan

No items found.
No items found.
No items found.